17. huhtikuuta 2017

Lohi-munakasrulla pääsiäisen brunssille

Pääsiäisen brunssille kokoontui joukko hyviä ystäviä perheineen. Tarjoilut toteutettiin nyyttärihengessä ja tällä munakasrullalla ja mansikkasmoothiella kannoimme oman kortemme kekoon. Keko oli tässä tapauksessa 20 hengen pitkä pöytä, joka kuorrutettiin ihanilla herkuilla ja ympäröitiin ilolla, naurulla ja hyvällä tunnelmalla. Ihan mahtijuttu tällaiset kokoontumiset, pitäisi järjestää useammin!




Lohi-munakasrulla

 

Pohja

6 kananmunaa
6 dl maitoa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Täyte

250 g lämminsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kevätsipuli
tilliä
ruohosipulia
1/4 raastetun (luomu)sitruunan kuori
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
(suolaa)
babypinaattia



Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Sekoita joukkoon maito. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja vatkaa jauhot munamaidon sekaan. Mausta suolalla. Kaada "munakastaikina" leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille ja paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa paistunut munakaspohja toisen leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Munakkaan ollessa uunissa valmista täyte. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon pieneksi paloiteltu lohi. Hienonna kevätsipuli, ruohosipuli sekä tilli ja lisää ne täytteeseen. Yrttejä ja kevätsipulia voi laittaa täytteeseen oman mielen mukaan.

Raasta täytteen joukkoon sitruunankuori, lisää sitruunanmehu ja mustapippuri. Maista täytettä ja lisää suolaa, sitruunaa tai yrttejä maun mukaan. Laita täyte maustumaan jääkaappiin kunnes munakaspohja on jäähtynyt.

Levitä lohitäyte munakaspohjalle tasaisesti. Täytettä ei tarvitse levittää aivan päätyihin asti, ettei se pursua päistä ulos rullaa kääriessä. Myös yläreunaan kannattaa jättää samasta syystä parin sentin kaistale ilman täytettä. Lisää täytteen päälle babypinaatin lehtiä. Myös rucola sopisi mainiosti tähän makuyhdistelmään.

Rullaa munakasrulla kuten kääretorttu leivinpaperia avuksi käyttäen. Käännä saumakohta alaspäin ja laita rulla noin tunniksi jääkaappiin asettumaan ennen tarjoilua. Leikkaa rulla haluamasi paksuisiksi viipaleiksi ja nosta tarjolle.


Lämminsavulohen voisi hyvin korvata kylmäsavulohella (150-200 g) ja täytteen joukkoon voisi laittaa esimerkiksi kuutioitua kurkkua. Piparjuurituorejuusto ja lohi olisivat myös taatusti hyvä yhdistelmä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti