12. marraskuuta 2017

Banaaniletut

A niin kuin aamupala, B niin kuin banaaniletut ja C niin kuin cranberries (tai niin kuin karpalot c:llä, heh)! Hyvät asiat ovat useimmiten yksinkertaisia. Jos tämä sääntö jossain pätee niin ainakin ruuanlaitossa. Tämä resepti ja pari seuraavaakin blogiin tulevaa ovat niin helppoja, että mietin kauan, viitsinkö niitä edes tänne laittaa. Kuten näkyy, päädyin kuitenkin laittamaan, sillä blogin aloittamisen perimmäinen tarkoitus oli tallentaa muistiin niin uudet kokeilut, vanhat ja hyvät reseptit kuin myös nämä helpot herkut. 

Mutta siis, banaaniletut. Nämä olivat taannoin oikea ruokailmiö ja tuntuukin, että kaikki ovat näitä tehneet. Meidänkin ensimmäinen kokeilu on jo useamman vuoden takaa, mutta olivat pitkään unohduksissa. Ehkä siis ihan tarpeellista tallentaa letut blogimuistiin.

Lettuihin tarvitsee kypsiä banaaneja, itse asiassa ylikypsät banskut uppoavat lettuihin paremmin kuin hyvin.






Banaaniletut


2 kypsää banaania
4 kananmunaa

Soseuta kuoritut banaanit esim. sauvasekoittimella. Riko joukkoon kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Paista lettupannulla tai paistinpannulla pancake-tyyliin yksi paksumpi lettu kerrallaan voissa keskilämmöllä. 

Meillä syötiin näitä sunnuntaiaamuna vaahterasiirapin ja tuoreiden karpaloiden kera. Mikä tahansa, mikä sopii lisukkeeksi tavallisille letuille, sopii myös näiden banaanilettujen kylkeen! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti