7. elokuuta 2017

Lisukkeet meksikolaiseen iltaan: Mangosalsa ja guacamole

Yksi ihanimmista asioista meksikolaisessa ruuassa ovat erilaiset kastikkeet. Tällä kertaa tortillat saivat kaverikseen raikasta mangosalsaa ja guacamolea, joka on ollut lapsesta asti suosikkini. Tämä guacamolen resepti ei tosin ole se oma "klassikkoni", minkä kopioin sisareni Amerikasta tuomasta meksikolaisesta keittokirjasta 1990-luvun alussa ja mikä on lähtenyt kiertämään kavereilleni jo pitkään. Sekin luottoresepti pitää muistaa tallentaa tänne blogiin.



 

Mangosalsa

1 kypsä mango
kevätsipuli
punainen chili
tuoretta korianteria
limenmehua
suolaa
oliiviöljyä

Leikkaa mangon litteiltä sivuilta hedelmälihat terävällä veitsellä. Jos mangon kovan kiven tuntee veistä vasten, leikkaa ulompaa. Käännä hedelmälihakiekon kuori pöytää vasten ja tee veitsellä viillot pitkittäin ja poikittain, mutta älä kuoren läpi. Ota kiekko käteen ja paina kuoren puolelta niin, että hedelmäpalat "pullahtavat" ulkopuolelle. Palat on helppo leikata irti pienellä veitsellä.

Laita mangopalat kulhoon ja purista päälle limenmehu. Silppua korianteri, chili ja kevätsipuli ja lisää kulhoon. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä.





Guacamole

2 kypsää avokadoa
punaista chiliä
valkosipulia
kevätsipuli
limenmehua
tuoretta korianteria
suolaa
valkopippuria myllystä

Kuori ja paloittele avokado. Purista päälle heti limenmehu, jotta avokado ei tummene. Silppua chili, valkosipuli, kevätsipuli ja korianteri ja sekoita avokadon joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti