1. heinäkuuta 2017

Kesäinen maissisalaatti tuoreista maissintähkistä

Maissintähkät ovat suosikkigrillattaviamme. Vuosia herkuttelimme esikypsennetyillä grillimaisseilla, mutta viime kesänä löysimme tuoreet maissintähkät, jotka ovat niin maukkaita ja mehukkaita! Valmiiksi kypsennetyillä maisseillakin on edelleen paikkansa grillissämme, mutta aina kun voimme, ostamme tuoreita tähkiä. Niiden kypsennys grillissä vie jonkin aikaa, mutta maku on odottelemisen arvoinen. Maissintähkät voisi grillata ilman paketointiakin, mutta tällä tavalla lopputuloksesta tulee mehukas ja makea.

Ruokablogien ihmeellisestä maailmasta (Suolaa ja hunajaa) löysimme tämän ihanan maissisalaatin, joka juhannusseurueemme testin mukaan sopi ainakin niin kanan, naudan, possun kuin makkarankin kylkeen. Tästä saisi kokonaisen ateriasalaatin jos joukkoon sekoittaisi salaatinlehtiä ja esimerkiksi kanaa.


Koska juhannuksena ruokapöydässämme istui seitsemän aikuista, teimme salaattia reseptissä olevan reilumman annoksen. Pöydässä oli myös muuta salaattia ja esimerkiksi perunoita, joten tämä annos riitti hyvin kaiken muun joukossa noinkin isolle seurueelle. Kahdelle hengelle, kun lisukkeena ei ole paljoakaan muuta, teemme salaatin yleensä kahdesta maissintähkästä.



Maissisalaatti


4 maissintähkää

250 g kirsikkatomaatteja
nippu kesäsipulia
1-2 punaista chiliä riippuen siitä, kuinka tulista haluat
loraus oliiviöljyä
1 limen mehu
suolaa ja mustapippuria
200 g fetajuustoa
tuoretta korianteria

Poista maissintähkistä lehdet ja "rihmastot". Leikkaa leivinpaperista ja foliosta palat jokaiselle tähkälle. Aseta folio alimmaiseksi, päälle leivinpaperi ja tähkä. Mausta suolalla ja öljyllä. Kääri leivinpaperi ja folio tiukasti tähkän ympärille ja taittele päät kiinni. Grillaa maissintähkäpaketteja grillissä kohtuullisella lämmöllä kunnes maissit ovat kypsiä. Tällä kertaa meillä meni kypsymiseen poikkeuksellisen pitkään, reilusti yli puoli tuntia. Kääntele maisseja tasaisin väliajoin grillaamisen aikana.

Kun maissit ovat kypsiä, poista kääreet ja grillaa maisseja grillissä vielä hetki pyöritellen niin, että saat niihin väriä pintaan.

Kun maissintähkät ovat vähän jäähtyneet, leikkaa niistä terävällä veitsellä jyvät irti. Tämä käy näppärästi asettamalla tähkä pystyasentoon laakeaan kulhoon ja ikään kuin veistämää jyvät irti.

Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi kesäsipulit. Hienonna chili ja tarkista sen tulisuus ennen kuin lisäät chilit salaattiin. Lisää parin ruokalusikallisen verran öljyä ja purista limen mehu salaattiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Murenna feta, hienonna korianteri ja lisää nekin salaatin joukkoon. 

Tarkista maku ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa mausteita tai limeä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti