6. tammikuuta 2016

Aglio, olio e prezzemolo

Arjen pelastusreseptimme, "mitä tehdään kun kaapissa ei ole mitään" -pasta. Aglio=valkosipuli, olio=öljy, prezzemolo=persilja. Kaikki kolme yhdessä pastassa=taivaallista pikaruokaa. Alkuperäinen resepti on Saku Tuomisen et al. Aglio & Olio -kirjasta, josta on muodostunut yhdessä Tuomisen Basta!- ja Pizze -kirjojen kanssa ainakin tällaisen italialaiseen ruokaan tykästyneen talouden perusteos.




Aglio, olio e prezzemolo


spagettia
oliiviöljyä
valkosipulia
kuivattua chiliä tai chilirouhetta
tuoretta persiljaa
parmesan- ja/tai pecorinoraastetta
suolaa ja pippuria 


Keitä iso kattilallinen vettä. Lisää veteen riittävästi suolaa. Käytä ajastinta apuna, jotta pastasta ei tule ylikypsää.

Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja, raasta parmesanjuusto.

Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla. Lisää valkosipulisilppu ja chilirouhe (tai murennetut kuivatut chilit) öljyyn. Varo, ettei öljystä tule liian kuumaa, sillä silloin valkosipulisilppu palaa hetkessä ja muuttuu kitkerän makuiseksi.

Valuta pasta ja kaada mausteöljyn joukkoon. Sekoita kunnolla, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää suurin osa persiljasilpusta. 

Annostele pasta lautasille, ripottele päälle parmesanraaste, loput persiljasilpusta ja tarvittaessa vähän vielä hyvää oliiviöljyä. Nauti välittömästi.


Tästä peruspohjasta on helppo tehdä lukemattomia muunnelmia, joista pari suosikkiamme laitan varmasti talteen tänne blogiinkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti