26. joulukuuta 2015

Sienisalaatti

Sienisalaattia olen tehnyt viimeksi itse varmaan 15 vuotta sitten. Oli korkea aika kokeilla uudestaan!





Sienisalaatti

350 g suolasieniä
2 salottisipulia
1 dl smetanaa
1 dl kermaa
loraus valkoviinietikkaa
suolaa, pippuria

Liota sieniä kylmässä vedessä muutama tunti tai ryöppää ne. Käytin salaattiin markkinoilta ostamiani suolattuja kangasrouskuja, jotka ryöppäsin paketin ohjeen mukaan. Huuhtele sienet huolellisesti kylmällä vedellä siivilässä ja purista vesi pois. Jätä valumaan.

Hienonna sienet ja sipulit hyvin hienoksi silpuksi. Sekoita sieni- ja sipulisilput sekä smetana, mausteet ja viinietikka. Maista ennen suolan lisäämistä, ettei salaatista tule liian suolaista. Anna maustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää salaatin joukkoon vähän ennen tarjoilua. Näin kerman kuohkeus ei häviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti