21. tammikuuta 2016

Caesarsalaatti

Kuva ei tee oikeutta tälle herkulliselle salaatille. Kaupan valmiit leipäkrutongit voi tämän jälkeen unohtaa, sillä itse tehdyt ovat vaan niin paljon herkullisempia!


Caesarsalaatti


roomansalaattia
parmesanlastuja
vaaleaa ja tummaa leipää
valkosipulia
öljyä (ja voita)
timjamia
suolaa ja pippuria


Kastike
kaksi kananmunankeltuaista
1 pieni valkosipulin kynsi
Worcester-kastiketta
1-3 anjovisfilettä
0,5-1 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
0,5- 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä


Leikkaa leivät kuutioiksi ja valkosipulinkynnet muutamaan palaan. Kuumenna öljy-voiseos, lisää valkosipulit ja leipäkuutiot. Sekoita muutaman kerran paistamisen aikana. Lisää kuivattua timjamia, suolaa ja pippuria. Nosta leipäkuutiot talouspaperin päälle.

Kastiketta varten erottele keltuaiset ja lisää niiden joukkoon hienonnettu valkosipuli, muutamia tippoja Worcester-kastiketta (kokeilemalla löydät sopivan määrän), anjovisfileet, sitruunan mehu, suola ja pippuri. Surauta sauvasekoittimella kunnolla sekaisin. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. 

Revi roomansalaatti kulhoon tai suoraan lautasille. Lisää kastike, leipäkrutongit ja parmesanlastut.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti